We hebben de beste musici en schitterende concertzalen. Laten we ook de meest betekenisvolle verhalen vertellen.

Op mijn reizen in het Midden Oosten zag ik hoeveel kinderen vol muzikaal talent een weg zochten om hun verhaal op een creatieve manier te vertellen aan de buitenwereld. We maakten een korte video van de rap van Aya, een moedig vluchtelingenkind in Jordanië. Dit lied werd door scholieren in Nederland en de VS omgewerkt tot een compositie voor klassiek ensemble en uitgevoerd in onder andere het Lincoln Centre in New York.
De opname hebben we teruggestuurd aan Aya, en heeft haar gestimuleerd om het verhaal van haarzelf en haar vriendinnen de wereld in te sturen. We zijn ook gaan werken in Libanon, in asielzoekerscentra in heel Europa en in een kindgevangenis in Malawi.

We noemen het Musical Postcards: een kort lied of melodie van een kind dat uit eigen ervaring vertelt van de wereld van nu en de droom voor 2030. Vervolgens de compositieworkshops op scholen waarin tieners de problematiek leren kennen en direct contact maken met de componist van de Postcard. En dan de musici die de composities spelen in hun reguliere concert en daarmee normaal concertpubliek toegang geven tot de meest betekenisvolle verhalen van nu.

UPDATE

Het project is helaas gestopt vanwege tekort aan financiering. Er is wel een mooie organisatie ontstaan die onze idealen voortdraagt: Sounds of Change. Lees hier meer.

Wat we samen kunnen aanpakken