Resonance Night
Na het succes van 24 hour Resonance in 2015, kwamen in de avond en nacht van 1 op 2 oktober 2016 dirigenten, componisten, solisten en zangers samen om de architectonische ruimte van het Muziekgebouw aan ‘t IJ te transformeren in een wereld van vocale klank. We gingen op zoek naar de schoonheid en het karakter van de stem, maakten een statement tegen lawaai en creërden aandacht en ruimte voor de stilte. Ons motto: Ervaar de kracht van muziek. Het project was niet gesponsord of gesubsidieerd. Het groeide in onderlinge interactie vanuit directe betrokkenheid. We bouwden samen aan de inhoud.


Merlijn Twaalfhoven
Artistieke leiding had Merlijn Twaalfhoven. Hij is één van de meest avontuurlijke componisten van dit moment en nodigde creatieve en innovatieve zangmakers, dirigenten en solisten uit om samen met deelnemende zangers een bijdrage te ontwerpen. 

“Het lijkt alsof muziek een product geworden is waar je met een druk op de knop naar luistert. De ruimte om zelf muziek te maken, je eigen stem te laten horen en samen een klankervaring te delen is vandaag de dag beperkt. In Resonance Night komen de meest geoefende en unieke stemmen samen met amateurs en absolute beginners. Iedereen vindt zijn rol in een open en uitnodigende setting waarin creatieve leiders opstaan om de aanwezigen mee te nemen in wonderschone muziek. Van zonsondergang tot zonsopgang kun je ervaren wat het betekent om actief deel te zijn van een muziekstuk. We bieden hiermee een krachtig alternatief voor het obsessionele perfectionisme, de glossy flyers en de verziekende concurrentie van het huidige muziekleven. Zo willen we muziekmaken weer laten zijn wat het eeuwen was: een persoonlijke en oprechte uitdrukking van jouw unieke plek in de wereld en jouw respectvolle relatie met de anderen om je heen.”